Detta har jag gjort

Efter att jag tog studenten 2010 startade jag mitt första företag, en mobil båtservice! (www.oliviasbatservice.com) Det var alldeles för många skitiga och övergivna båtar på uppläggningsplatsen, så jag tänkte att det var dags för en uppfräschning. Jag marknadsförde företaget i de skånska hamnarna genom reklamblad och det hela rullade igång. Kundantalet ökade och företaget anställde. Utöver båtservicen arbetade jag som projektassistent på Forskarpatent i Lund som i huvudsak investerade i patent och olika projekt.

OBS
Olivias Båtservice

Samtidigt som jag drev företaget blev jag med involverad i Ung företagsamhet alumniverksamhet. Med UF-kontoret i Skåne åkte jag runt till olika skolor och föreläste om mitt företag. Så småningom blev jag även invald i Advisory Boarden för UF alumni, där vi skapade mötesplatser för driva föredetta UF-elever som ville bli inspirerade och utöka sitt nätverk.

2012 kände jag mig klar med båtservicen och de skånska slätterna. Jag började studera Sjöfart och Logistik på Chalmers tekniska högskola. Det var en riktigt rolig utbildning där vi fick lära oss hur sjöfartsbranschen fungerade, allt från att hur man stuvar ett fartyg till att sälja det.

I början av studierna åkte jag till Las Vegas för att tävla i VM i Longdriving, en avknoppning av golfen där vinnaren är den som slår längst. Innan VM tävlade jag i SM och även i EM.

1102720_694482030562377_520467028_o
Arbetsmarknadskommittén SHIPPING 13/14

Under studietiden blev jag invald som ordförande för arbetsmarknadskommittén SHIPPING och även som arbetsmarknadsansvarig i sektionsstyrelsen. Det innebar att jag ledde en grupp som skulle öka studenternas kontakt med näringslivet genom olika event. Vi anordnade till exempel yrkesinformationsdagar, praktikmingel, studiebesök och studieresa.

Andra året på Sjöfart och Logistik blev jag även invald i UF-styrelsen för region Göteborg där jag representerade alumnerna. Det var för mig ett hedersuppdrag att sitta i samma styrelse som så många framgångsrika och duktiga ledamöter för att tillsammans för Ung Företagsamhet bättre i Göteborg.1400469_754031427944097_686192565_o

2014 kände jag att det var dags att lämna Sjöfartsstudierna bakom mig och fundera på vad jag egentligen vill göra framöver. Jag började därför jobba heltid på Clas Ohlson och där fick jag verkligen utlopp för mitt intresse för sälj och nya människor! Under en tid arbetade som jag avdelningsansvarig för el, vilket innebar att tänka sälj på en djupare nivå. Vilka prylar ska man lyfta fram? Hur gör man det? Vilka prylar köper kunderna? Vad vill kunderna ha? Jag lärde mig även mer om att beställningsgrader och hur man optimerar lagerstatusen så att man har tillräckligt med varor i butik.

2014 slutade med attUngaAktiesparare-2jag blev tillsatt som styrelseledamot i Unga Aktiesparare i Göteborg, där jag från januari 2015 även är ordförande.

Leave a comment